Hero 66 Small

5 redenen om niet last-minute te boeken

Don't rush me, I'm waiting for the last minute

De vele regen in juni, de slechte weersvoorspellingen voor komende zomer, EK's, WK's of nog een andere reden. Oorzaken genoeg waarom heel wat reizigers pas laat aan hun vakantieplannen beginnen.

Maar 'last-minute' blijkt vaak niet zo'n succesverhaal als we wel zouden willen. We zetten ze voor jullie even op een rijtje:

5 redenen waarom je beter NIET wacht op last-minutes.

Team 320 320 1

Helena Debedts

1/07/2017

  1. De kans dat je favoriete reis of periode al volzet is, is bijzonder groot. En dat geldt in het bijzonder voor kleinschalige en unieke reizen. Waar we je voor strand- en hotelvakanties zeker gelijk geven dat er last-minute echt superkoopjes te doen zijn, heb je je zinnen gezet op iets wat minder mainstream is, wees er dan tijdig bij!

  2. Je mist de gigantische leuke periode van het uitkijken naar je vakantie. Vanaf de dag dat je je reis hebt geboekt, heb je werkelijk energie voor 2 en met je humeur dat aanzienlijk beter is, krijg je ook nog eens alles gedaan van je collega's. Tijd zat om te plannen en te (dag)dromen dus.
  3. Je vrienden kunnen vaak niet meer mee. Last-minute is het heel vaak gaatjes vullen. Misschien vind je nog nét dat gaatje voor jezelf maar de kans dat er nog een paar vrij zijn om je vrienden mee te nemen, wordt bijzonder klein. En dat is dan al aangenomen dat je vrienden ondertussen zelf nog niks gepland hebben.
  4. Last-minute boeken is gewoon stresserend. Het begint al het moment dat je gaat zoeken: vind ik nog wel iets?! En het gaat verder van zodra je reis geboekt is: last-minute om je reis-apotheek, een nieuwe bikini (lap, de wintercollectie ligt al in de rekken), een reispas (écht? 3 weken levertijd?),...Nee nee, teveel stress voor je op reis vertrekt, komt je vakantie écht niet ten goede.
  5. Je mist per definitie elke vroegboek-actie. En dit geldt opnieuw vooral voor unieke, kleinschalige reisconcepten. Een reis die niet doorgaat of te weinig deelnemers heeft, is bij deze reizen (in tegenstelling tot de grote touroperators) een klein drama. Zij proberen dan ook zoveel mogelijk om de reizen al vroeg in het boekingsseizoen te laten vollopen. Net bij hen vind je dan ook vaak de leukste vroegboek-deals. Wat onze vroegboek-actie is, lees je hier!

Eerder op de blog...

Onze nieuwsbrief