Mmm, Sangria...
Een heerlijk fris en fruitig zomer-aperitief!
Nee, Gin Tonic heeft duidelijk nog niet de ganse wereld veroverd. Toch niet als we mogen afgaan op de vele karaffen heerlijke sangria die deze zomer al over de toog in ons Spaanse basiskamp zijn gegaan.
Zin in een lekker zomers aperitief? Vanaf nu maak je hem gewoon zelf: onze eigenste X-Adventure Sangria.
In huis halen
- Wijn
- Vers fruit
- Kristalsuiker
- Rietsuiker
- Kas Limon (in België: Spa citron, Fanta limon,7Up of Gini)
- Kas Naranja (in België: Fanta orange)
- Brandy
- Bruine Rhum
- Witte Martini
- Gin
Tips & Tricks: Wijn
Sangria werd vroeger gemaakt om vervallen wijn te maskeren. Met al die andere drank erbij hoef je dus zeker niet je duurste wijnfles boven te halen. Neem een goede wijn maar het mag zeker een goedkopere zijn.
Neem bij voorkeur een koude fruitige tempranillo of een droge rode wijn.
Tips & Tricks: Fruit
Wij houden het bij de traditionele appelsienen en citroenen maar laat je gerust eens gaan als je zin hebt in pakweg een meloen of frambozen.
Wat de vorm betreft heb je twee opties:
- De mooiste en meest authentieke, ideaal voor trage genieters: schijfjes appelsien en citroen, max 0,5cm dik zonder pitjes en mét schil.
- Of je gaat voor kleine hapklare brokjes: handig als het snel moet gaan en je je handen liever proper houdt (te serveren met lepeltjes of stokjes als je idiote taferelen van onder fruit bedolven gezichten wil vermijden).
Welk fruit en in welke vorm je ze ook serveert: laat de wijn, de alcohol en het fruit ongeveer een uur trekken (mag ook langer) zodat de wijn een fruitsmaak krijgt en het fruit lekker pittig wordt.
Nog Tips & Tricks
- De frisdrank doe je er pas vlak voor het serveren bij.
- Je kan de frisdrank ook vervangen door appelsiensap als je het liever wat minder zoet maakt.
- Kaneelstokjes en kruidnagel kunnen zéker maar niet iedereen houdt van de uitgesproken smaak. Serveer ze eventueel apart.
GO!
Wij doen het uit de losse pols (maatbekers zijn zó passé..). Vertrouw je je eigen telkunsten niet helemaal, neem er dan gerust een chronometer bij.
Voor 1 liter Sangria:
- doe het fruit in de karaf
- 8 seconden Brandy
- 4 seconden bruine Rhum
- 2 seconden witte Martini
- 2 seconden Gin
- 1,5 soeplepel kristalsuiker
- bijvullen met wijn (laat nog zo'n 30cl vrij voor de frisdrank)
- en als laatste een scheutje rietsuiker
- ....laat een uurtje trekken in de koelkast...
- 1/2 blikje Kas Limon (16cl)
- 1/2 blikje Kas Naranja (16cl)
- ENJOY!
Eerder op de blog...
-
5 redenen om te kiezen voor een groepsreis als solo traveler 17/12/2023
-
Preregistreer je nu voor zomer 2024! 4/12/2023
-
CORONA & REIZEN 20/03/2020
-
Wintercanyoning! 27/12/2019
-
Après-zomer feestje 2019 29/07/2019
-
Zomercrew gezocht 5/02/2019
-
Propere Beken 4 Life - LIVE 18/12/2018
-
Ga (bijna) gratis op vakantie 12/12/2018
-
Vroegboekactie tot 21 januari 9/12/2018
-
Propere beken 4 life 21/11/2018
-
Last-minute = gratis drinken! 27/08/2018
-
Gedaan met water in plastiek flessen 22/06/2018
-
Vereiste minimum-ervaring voor canyoning specials 17/01/2018
-
X-Academy | Infoavond Canyoning-opleidingen 16/01/2018
-
Vroege vogels gespot 1/10/2017
-
Carpoolen naar Spanje 21/08/2017
-
5 redenen om niet last-minute te boeken 1/07/2017
-
Vacature: m/v met reiskriebels 15/06/2017
-
Waarom je best met de bus naar Spanje reist 2/06/2017
-
2e zit? Je reis 100% terugbetaald! 25/05/2017
-
Camping of Glamping? 10/05/2017
-
Waterproof camera kopen 13/12/2016
-
Succesvolle canyoning expeditie (4/4) 4/11/2016
-
Nieuwe canyons exploreren in de Himalaya (3/4) 20/10/2016
-
Kick-off Manali Canyoning Expeditie (2/4) 5/10/2016
-
Manali Canyoning Expeditie (1/4) 28/09/2016
-
Boek nu aan -50%! 18/09/2016
-
DeLuxe Adventure: nét dat tikkeltje meer 10/06/2016
-
#fokdeblok-actie 19/05/2016
-
Reisapps voor actieve reizigers 15/05/2016
-
Nieuwsblog 3/04/2016