Hero 145 Small

Reisapps voor actieve reizigers

Handige reisapps voor actieve reizigers

Zelfs een actieve reiziger heeft op reis liefst niet teveel bekommernissen. Voor elk mogelijk obstakel dat een zorgeloze vakantie in de weg kan staan, vind je tegenwoordig gelukkig wel een handige app.

Team 320 320 1

Helena Debedts

15/05/2016

Oeps, waar is mijn tent?

Deze kon op ons lijstje echt niet ontbreken. Je kent het vast wel: het plan was om gewoon eentje te gaan drinken, maar de avond liep wat langer uit dan gepland. Vol enthousiasme en gepaste trots geraak je veilig terug op de camping maar daar blijken al die tenten er hetzelfde uit te zien...

Bespaar je voortaan de nachtelijke zoektocht, deze Tentspotter brengt je na een avondje stappen recht naar huis!

Tentspotter (iPhone, gratis) - Find My Tent (Android, €0.9)

Muy beneo!

Het brengt je absoluut in vakantiestemming, die vreemde taal van zodra je voet aan land zet op je bestemming. Maar de romantiek is snel over als je er maar niet in slaagt een grote koffie met melk te bestellen en telkens weer die kleine straffe espresso moet binnenwerken.

Met de stemherkenningsapplicatie SayHi Translate laat je de locals gewoon praten. Je krijg de vertaling; weliswaar met af en toe wat haar op, gewoon op je scherm te zien. Uiteraard is er ook Google Translate, met tientallen talen de meest uitgebreide vertaalmachine voor elke reis.

SayHi Translate (iPhone, €4.99) - Google Translate (AndroidiPhone, gratis) 

Nagelknipper

Je weet het zeker, je hébt hem ingepakt. Maar nu je hem dringend nodig hebt, weet je niet meer waar je dit kleinood ook alweer hebt gelaten.

Met Get Packed maak je een handig overzicht van wat je in welke koffer hebt gestopt nadat je op één van de handige lijsten hebt afgevinkt dat je echt niks bent vergeten. Echt 'inpakken en wegwezen' dus met deze app.

Get Packed (iPhone, €1.99) - Packing List (Android, €2.39)

Op de poef

Ben jij diegene in het gezelschap die alles voorschiet, na de reis 'de rekening maakt' en vervolgens achter ieders veren zit om je centen terug te zien? Dan had deze Splitwise al lang op je smartphone moeten staan! Gedeelde uitgaven worden moeiteloos bijgehouden zodat iedereen correct en vlot wordt terugbetaald.

Ook als je de notoire klaploper bent van het gezelschap bent doe je er trouwens goed aan om de app te installeren, je wint ongetwijfeld aan sympathie bij je medereizigers:-)

Splitwise (iPhone & Android, gratis)

Hap!

Kriebelbeestjes genoeg die je slapeloze nachten kunnen bezorgen maar een teek zou je vakantie wel eens echt goed kunnen verknallen.

GGD Teek leert je waar teken voorkomen, hoe je een tekenbeet herkent en vooral: wat te doen als je een tekenbeet hebt opgelopen. De app voorziet zelfs een demo-filmpje dat stap voor stap laat zien hoe je een tekenbeet verwijdert.

Teek! (iPhone, gratis) - Tekenbeet (Android, gratis)

Eerder op de blog...

Onze nieuwsbrief