Hero 6 Small

Team

Ons team

Stuk voor stuk getalenteerde allrounders die weten te inspireren met hun energieke levensstijl. Onze monitoren zijn gediplomeerde professionals, zorgvuldig geselecteerd op basis van technische, pedagogische én sociale skills. Elk jaar volgen ze een bijscholing. Ze zijn allen Nederlandstalig en hebben aandacht voor iedereen in de groep. 

 • Helena Debedts

  Helena Debedts

  Na jarenlange actie op het terrein als buitensportgids kan de energieke Helena zich uitleven in een eigen bedrijf dat ze samen met Jeroen uit de grond stampte. In 2004 zag X-Adventure het leven, eerst als canyoning gidsenbureau, sinds 2011 ook als touroperator voor actieve jongeren. Al snel volgde Family Adventure met avontuurlijke gezinsvakanties. Helena werd de allereerste voorzitter van Canyon Team Vlaanderen en bouwde vanuit die hoedanigheid o.a. mee aan de opleiding Initiator Canyoning. 

  Als trotse moeder van twee schatten van dochters weet deze dynamische dame het gezinsleven te combineren met het runnen van een zaak. Ze heeft een scherpe neus voor de wensen van onze reizigers en schaaft het aanbod voortdurend bij. Zelf kan ze enorm genieten van het samenzijn met vrienden in ons kamp. Het zal je dan ook niet verbazen dat Helena nog elke zomer afzakt naar haar geliefkoosde paradijs.

 • Jeroen Schurmans

  Jeroen Schurmans

  Jeroen nam samen met Helena het voortouw voor de professionele uitbouw van canyoning in Vlaanderen. Bij gebrek aan degelijke beroepsopleidingen in de sector, startten zij zelf intern met het opleiden en kwalificeren van de volgende generatie buitensportbegeleiders. Met de X-Academy bieden ze een antwoord op de groeiende vraag aan Nederlandstalige opleidingen in de specifieke canyoningtechnieken. Als toonaangevend specialist bouwt Jeroen ook internationaal verder mee aan de beroepskwalificatie en is medeoprichter van het BACP (Benelux Association of Canyoning Professionals). In het ECOE (European Confederation of Outdoor Employees) fungeert hij als expert Canyoning, hij zetelt in de Bloso VTS denkcel Bergsport en sinds kort is hij ook bestuurslid van de Beroeps Federatie van Natuursport Ondernemingen (BFNO). Aan de Hogeschool Gent doceert Jeroen het vak Outdoor&Bergsport-technieken aan de LO-leerkrachten in spé.

  Als hoofd van de X-Academy is Jeroen verantwoordelijk voor de gidsopleidingen. Zijn onverzadigbare verkenningsdrang zorgt verder voor een continu verfrissend reisaanbod. Hij blijft immer trouw aan zijn grote bergsportliefde en trekt jaarlijks een uitdagende expeditie voor de ervaren canyoneers.

 • Dries Schurmans

  Dries Schurmans

  Onze kampen in Spanje zijn voor Dries zijn tweede thuis. Hij is er opgegroeid en heeft alles van meet af aan mee uitgebouwd. De Spaanse Pyreneeën kennen voor Dries geen geheimen meer. Hij kamde er alle canyons uit en is onbetwiste terreinexpert. Dries houdt van de Spaanse sfeer en weet je met zijn aanstekelijke lach steeds te verleiden tot een onvergetelijk feestje.

  Dries is onze CEO. Hij zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt. Zelf jarenlang saissonnier geweest als gids in de bergen, zowel in de zomer als in de winter, dwingt hij een natuurlijk respect af van het ganse team. Samen met Jeroen zorgt Dries daarnaast voor het goede verloop van het opleidingstraject binnen de X- Academy. Veel meer dan de baas is hij de vriend van al onze mensen ter plaatse. Voor deze energieke persoonlijkheid is niets te veel gevraagd en hij zal dan ook niet rusten vooraleer alles in orde is zoals het hoort.

 • Arjen

  Arjen

  Aantal zomers bij X-Adventure: 10

  Hobby’s: klimmen, snowboarden, uitgaan en canyoning natuurlijk

  Waarom ik wil werken voor het X-team: de sfeer en vriendschap die je hier vindt bij collega’s, dat is echt uniek aan X

  Liefde voor buitensport: De appel valt niet ver van de boom. Dankzij mijn vader en al onze tripjes toen ik klein was!

  Eerste canyoning ervaring: ongelofelijk om met wat touw en een hele hoop technieken op de mooiste plekjes op aarde te komen. Ik was meteen verkocht!

  Favoriete kampgerecht: Tapas. Ideaal om de week te starten!

  Gaat zeker mee in mijn valies deze zomer: hangmat

  Favoriete canyon: eentje die nooit stopt :-)

  Leukste activiteit om te begeleiden: de expeditie reizen. Met een klein groepje een hele week full power canyoning, that's life!

 • Jasmien

  Jasmien

  Tijdens de buitensportstage van haar opleiding Lichamelijke Opvoeding belandde Jasmien voor het eerst op onze canyoningreizen. Ze keerde vrij snel terug als gids en sinds 2010 leidde ze als saissonnier heel wat gezinsvakanties in goede banen.

  Na haar jarenlange terreinkennis is ze nu ook tijdens de winter een vaste waarde. Sinds December 2018 is zij je eerste contact met onze organisatie. Ze luistert naar jou en adviseert op maat. Ze heeft al onze reizen en activiteiten aan den lijve ondervonden en denkt graag mee out of the box voor jouw unieke beleving. Zorgzaam en punctueel als ze is maakt ze jouw reis tiptop in orde.

 • Zef

  Zef

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eentje, maar er volgen er nog vele!

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Het X-team is als een familie like minded people. Een warm en hecht team waar iedereen zich welkom voelt. Outdoorsport is de sleutel tot het hart van een X-team lid. Stel je voor dat je deze groep samen zet op een basecamp aan de voet van de Pyreneeën (het grootste outdoor speelterrein dat je je kan inbeelden).. dat is fun gegarandeerd ;)

  Eerste canyoning ervaring: Liefde op het eerste zicht!

  Favoriete canyon: Palvico! Prachtige canyon, met een lekkere rappel op het einde ;)

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Ik werd gevraagd als fotograaf op de kampen van Family Adventure & X-adventure. Een camera in de linkerhand, een touw in de rechter.. that’s how it all started ;)

  Wat gaat er zeker mee in je valies? Camera waterhousing, en een hoop musketons ;)

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: Next up, Noorwegen & Ijsland. Epische ruige landschappen

  Drie woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: Cerveza con limon ;)

  Zwembad of rivier? Rivier

  Mijn favoriete zomergerecht: Paëlla

 • Tom

  Tom

  Aantal zomers bij X-Adventure: Tien

  Hobby’s: canyoning, snowboarden, klimmen, longboarden

  Bestemming bovenaan mijn bucket list: Nieuw-Zeeland en Île de de Réunion (puur voor canyoning)

  3 woorden die je echt moet kennen in het Spaanse: Jarra con limon

  Favoriete canyon: Heb ik niet… Elke canyon is anders en minstens even geweldig als de vorige…

  Hoe ben je begonnen met canyoning: ik ben ooit tijdens een (werk)seizoen in Sardinië tot de ontdekking gekomen dat canyoning bestond en ik ben meteen verslaafd geworden.

 • Korian

  Korian

  Aantal zomers bij X-Adventure: Zeven

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Werken in de Spaanse Pyreneeën met een vakantie sfeer is de beste job die er is.

  Eerste canyoning ervaring: Een openbaring, beste sport die er is. Natuur, adrenaline en vrienden = perfecte combo.

  Hoe ben je bij het X-team begonnen? Ik kwam op stage voor mijn school (Artevelde Hogeschool) en ben blijven plakken door de leuke mensen.

  Favoriete canyon?

  1. Lodrino: perfecte combinatie tussen rappels, sprongen en glijbanen en één van de mooiste kloven die er zijn.

  2. Cherang integral: prachtige canyon in het himalaya gebergte: geopend in 2 delen door het volledige Belgian canyoning expedition team. Fantastische ervaring

  3. Barrosa: Leukste canyon om te gidsen in de Pyreneeën

  Waarom gids je graag? Ik gids het liefst canyons in al zijn vormen. Mensen gelukkig maken door ze mee te nemen in de natuur is fantastisch!

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Ice tea, triple karmeliet en een moto.

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? La Reunion, top bestemming voor canyoning

  De 3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: Cerveza, helado, barranquismo

  Favoriete kampgerecht? Gaan eten in de callizo, 16 gangen voor een spotprijs ;)

  Zwembad of rivier? Rivier!

  Waarom keer je telkens terug? Canyoning guide is de beste job die er is.

 • Maarten

  Maarten

  Aantal zomers bij X-Adventure: Plus Tien!

  Waarom ik wil werken voor het X-team: De kameraadschap en geweldige sfeer.

  Liefde voor buitensport: Ik heb altijd al van de natuur en de bergen gehouden. Van kinds af aan spendeerden we onze vakanties met wandelen in de bergen en die voorliefde is nooit meer weggegaan, alleen maar gegroeid.

  Welke is je favoriete canyon? Niet meteen een grote favoriet, elke canyon is anders. Bij mij gaat het meer over de ervaring, het avontuur. Een canyon ingaan die je nog nooit gedaan hebt, waar geen topo van bestaat, niet wetende wat er zal komen, daar kan niet veel aan tippen.

  Favoriete kampgerecht: tapas en BBQ

  Gaat zeker in mijn valies deze zomer: Hangmat!

 • Maarten

  Maarten

  Aantal zomers bij X-Adventure: 13

  Favoriete kampgerecht: paella

  Leukste aan groepen begeleiden : mensen een topvakantie bezorgen

  Hoe ben ik begonnen met buitensport: Via de scouts op jonge leeftijd met speleo begonnen en daaruit is dan canyoning gevolgd

 • Dries

  Dries

  Aantal zomers bij X-Adventure: 7

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: De zalige bende waarin je terecht komt gaat veel verder dan enkel: "We zijn collega's"

  Eerste canyoning ervaring: Ik was de grootste broekschijter van heel de groep bij het rappellen.

  Favoriete canyon: Sorrosal!! Pluspunten: De gevormde lijnen in de rotsen geven je soms het visuele idee dat het water omhoog stroomt. Sprongen, glijbanen & een verticaal einde in de touwen! Minpunten: het water kan er echt wel een geurtje hebben

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Door m'n eerste zomer als animator te werken bij Family Adventure. Canyoning had ik nog nooit gedaan, maar de microbe had me snel te pakken. Later volgde ik dan ook de opleiding tot Canyoning Guide. Nog géén spijt van gehad!

  Leukste activiteit om te begeleiden: Het gidsen van een canyon blijft mijn favoriete begeleiding. De "wow's & waaah's" die je terugkrijgt van een groep in die omgeving zijn onbeschrijfelijk.

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: La Reunion!!! De jungle & verticaliteit doen me zeker trillen op de benen, maar je moet het toch eens gedaan hebben.

  Zwembad of rivier? Rivier!

  Mijn favoriete zomeranekdote: Mijn bijnaam "Daisy" is in het leven geroepen om verwarring te vermijden, maar of dat gelukt is weet ik niet...

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Alles wat je binnen kan, kan ook buiten... Omgekeerd niet

 • Flo

  Flo

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Het team zelf, de job in de natuur met mensen, Italië… perfecte combinatie van natuur, bewegen en samenwerken als je het mij vraagt.

  Eerste canyoning ervaring: Geweldig, impulsief en een tikkeltje koud :)

  Leukste activiteit om te begeleiden: Via ferrata (lekker in het zonnetje op t gemak), canyon Tiarno (stevige instap en daarna gezellig door het water), kajak (leuke sprong en chillen op't meer), klimmen (mensen uit hun comfortzone zien gaan). Over het algemeen hebben touwtechnische activiteiten mijn voorkeur.

  Wat vind je het leukst aan reizigers begeleiden? Hun vertrouwen winnen om dingen te laten zien die ze nog lang gaan herinneren en veel van hebben geleerd. Mensen zien wegdromen in de natuur en de adrenaline, vergeten dat mensen zo verschillend zijn en dat ze allemaal aan natuur verbonden zijn… geweldig!!

  Wat ik zeker niet vergeet mee te nemen: Neopreensokken

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: La Reunion!!! De jungle & verticaliteit doen me zeker trillen op de benen, maar je moet het toch eens gedaan hebben.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Mijn favoriete zomeranekdote: Wat is de kans? - Mozzarella op de ogen van Ibe - onderpakjes (14j) aandoen naar café Oscar

  Welke 3 woorden in het Italiaans moet je zeker kennen? Ciao, per favore, bonna notte

  Vanwaar je liefde voor buitensport? De perfecte combinatie van natuur, mensen en beweging

 • Marie

  Marie

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Het is één grote familie

  Kort en bondig: Mijn eerste canyoning ervarig was... méér dan ik ooit had kunnen dromen

  Favoriete canyon: Sallena, was enorm uit mijn comfortzone en super mooi!

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Met Kazou kwam ik ooit op 6 daagse trektocht vakantie bij X-Adventure.

  Wat vind je het leukst aan kinderen animeren? Samen plezier maken

  Zwembad of rivier? Rivier

  Mijn favoriete gerecht: Wraps

  Vanwaar komt je liefde voor koken? Altijd gehad, ik studeer ook voedingskunde

 • Willemien

  Willemien

  Aantal zomers bij X-Adventure: 1 (als teamlid - ik ging voordien al 5x mee als reiziger :) )

  Waarom vind jij het leuk om deel uit te maken van het X-team? De geweldige sfeer op de kampen :) Altijd en overal is het gezellig! Zeker met een pintje aan de bar ;)

  Kort en bondig! Hoe was je eerste canyoning ervaring? Amazing!

  Wat vind je het leukst aan reizigers begeleiden? Het nauwe contact met de mensen. Ook al zie je ze maar een weekje lijkt het vaak alsof je ze al langer kent. Samen met het team geven we de deelnemers een prachtige ervaring!

  Waarom zou jij op X-Adventure reis gaan? Het groepsgevoel dat je na een week al hebt! Het voelt als een tweede thuis

  3 woorden die je zeker moet kennen in het Spaans? Cerveza, increible, hola!

  Zwem of rivier? Rivier!

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Natuur en sporten in een! Wie wil dat niet? :)

 • Sophie

  Sophie

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Favoriete canyon: Viandico met de Family-Adventure groepen - Super leuk met de kindjes!

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Ik ben eerst zélf meerdere keren mee geweest op reizen

  Waarom ik onze reizen begeleiden zo leuk vind? Enthousiaste actieve mensen, die in een week tijd verliefd worden op de sport en de omgeving

  Wat gaat er zeker mee in mijn valies? Canyoningschoenen!

  De reisbestemming bovenaan m'n lijstje: Alaska

  Zwembad of rivier? Rivier!

  Vanwaar je liefde voor animatie? Omdat dat het verschil kan maken in het vormen van de groep. Bovendien zijn deelnemers super grappig en hebben ze vaak hele interessante dingen te zeggen.

 • Jonathan

  Jonathan

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: De vriendschap en de familiale sfeer die in het team aanwezig is.

  Eerste canyoning ervaring: Super leuk!

  Zwembad of Rivier? Zwembad

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Comfortzone verlaten

 • Ksander

  Ksander

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: heel het team zit vol met speelvogels

  Mijn favoriete canyon: Barbaria in Italië: alsof het een filmdecor is, adembenemend

  Waarom en hoe ben je begonnen bij het X-team? Bewegen in de buitenlucht is één van de zaken waar ik absoluut gelukkig van word. Oorspronkelijk was dit een een schoolopdracht. Omwille van c*vid was deze afgelast, maar ik ben blijven doorgaan

  Wat vind je zo fijn aan activiteiten begeleiden? Het is 1 grote oase van happiness: reizigers zijn blij dat ze op vakantie mogen, jij bent blij dat je in de buiten lucht kunt werken, iedereen is blij.

  Wat gaat er zeker mee in je valies? Mijn goed humeur, maar moest ik hem vergeten dan word die zonder problemen daar gecreëerd.

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: Nieuw-Zeeland... Ergens horen vallen dat dat het canyon-heaven is

  Mijn favoriete zomeranekdote: Beste zomer van m'n leven

  Zwembad of rivier? Rivier

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Bewegen = leven, en als dat buiten kan is het nog beter

  Favoriete kampgerecht: Zolang het genoeg is, is den dezen content

 • Stijn

  Stijn

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Er heerst een familiale sfeer binnen het team, ik voel mij er echt thuis.

  Eerste canyoning ervaring: Liefde op het eerste gezicht. Ik wist meteen, dit ga ik nog doen!

  Favoriete canyon: De Barrosa, dit door de geweldige glijbanen!

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Met de buitenlandse stage van Hogeschool Gent, in mijn opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, kwam ik bij X-Adventure terecht. Nadien heb ik mij verder verdiept in de outdoor sport en later via X-Academy tot canyonguide.

  Leukste activiteit om te begeleiden: Canyoning vind ik natuurlijk het leukste om te begeleiden. Ik vind het geweldig om samen met mensen die ik gids hun grenzen af te tasten en hun een bijzondere ervaring rijker te maken. De afwisseling om jeugd, volwassenen en families te gidsen vind ik ook fantastisch.

  Ik neem dit zeker mee in mijn valies: Ice-tea! De originele ice-tea hebben ze niet in Spanje.

  Bucket-list reisbestemming: De wereld, ik droom ervan ooit is een wereldreis te maken.

  Zwembad of rivier? Rivier!!!

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Ga mee op een canyontrip en kom het vanzelf te weten ;)

 • Lin

  Lin

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Het X-team is een ‘community’, voelt aan als een tweede familie en je maakt zo’n fijne connecties. Het vertrouwen dat je elkaar geeft, is nadien onbreekbaar.

  Hoe ben je bij het X-team terecht gekomen? Ik zocht iets om even uit België te zijn en een vriendin had al eens gehoord van X. Ik heb meteen gemaild/gebeld en die zomer vertrokken naar Spanje.

  Eerste canyoning ervaring: Een totaal nieuwe soort adrenaline en ervaring ontstond. Mijn eerste canyon was gewoon met vrienden van het X-team en dat is het allerleukste!

  Favoriete canyon: De Gloces, heel rustgevend en zooooo’n mooie insluiting en natuur. Ook gedaan met vrienden en voelde bijna als samen mediteren :p

  Waarom ga je mee op X-Adventure vakantie? De feestjes, de fijne energie en positiviteit van het team, het vertrouwen in elkaar, ..

  Rivier of zwembad? Rivier

  Favoriete kampgerecht: Bouke’s zelfgemaakte lasagne en lookboter.

  Van waar komt je liefde voor koken? Het is fijn om iets lekkers te creëren voor mensen, nieuwe gerechtjes uit te vinden en natuurlijk het werken met verse groenten en fruit uit Spanje is gewoon zo fijn door het organische en lekkere smaak.

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Het ‘aarden’, zo fijn om je volledig terug te trekken in de natuur, te verbinden met de bergen en het water. Anderzijds de pure adrenaline van het klimmen/boulderen en canyoningen.

 • Ibe

  Ibe

  Aantal zomers bij X-Adventure: Negen warme zomers

  Waarom maak jij graag deel uit van het X-team? Het voelt aan als een familie die je kiest. Waar je elkaar nodig hebt om je werk kwaliteitsvol te kunnen uitvoeren, waar je altijd jezelf kan zijn en waar je elke dag onmetelijk kan genieten van het leven buiten in de natuur!

  Eerste canyoning ervaring: Vree spannend & onwijs leuk!

  Favoriete canyon: Viandico. De mix van de adembenemd mooie rit naar de canyon, de wandeling, het ijskoude water, de sprongen in prachtige blauw water, de witte vlinders die rond je fladderen, de grotten ontdekken, leuke rappel en als finale een zalige sprong! En niet te vergeten, nadien heerlijke tapas en drankje bij Casa Lisa + prachtige rit terug!

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Hogeschool Gent opleiding LO & BR

  Waarom begeleid je graag outdoor activiteiten? Ervaren dat mensen aan het genieten zijn. Dat ze in alle veiligheid grenzen verleggen. Nieuwe sporten aan het ontdekken zijn. Het eten bekoren en moeiteloos zich kunnen verbinden met elkaar!

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: Oceanië. Ik wil graag de natuur en cultuur leren kennen daar.

  Favoriete kampgerecht: Lekkere ontbijtjes!

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Binnen is er te weinig zuurstof.

 • Sarah

  Sarah

  Aantal zomers bij X-Adventure: Vier

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Topteam, zalige sfeer, Spaanse of Italiaanse zon en natuurlijk canyons knallen!

  Favoriete canyon: Ik kan echt niet kiezen

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Ik zocht online naar een organisatie waarbij ik als animator mee kon op canyoning

  Leukste activiteit om te begeleiden: Canyoning, omdat ik het zelf zo graag doe en ik het fijn vind om mensen te helpen hun grenzen te verleggen en de kindjes van Family-Adventure warm te houden met wat spelletjes. Activiteiten begeleiden is fijn want je zit mee in de vakantiesfeer en leert wekelijks nieuwe mensen kennen.

  Wat gaat er zeker mee in m'n valies? Mijn X-team trui!

  Mijn favoriete kampgerecht: Balletjes in tomatensaus!

  Vanwaar je liefde voor animeren? De lach op de kids hun gezichtjes en het niet aflatende enthousiasme

 • Rani

  Rani

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Supergezellige sfeer! Leuk voor ervaring op te doen

  Eerste canyoning ervaring: Toen ik 10jaar was met family adventure, superleuk, wist direct dat het iets voor mij was

  Favoriete canyon: Sorrosal, heeft alles wat een leuke canyon moet hebben, springen glijden en wat hogere rappels. En de prachtige uitzichten natuurlijk!

  Wat vind je leuk aan reizigers begeleiden? De vrolijkheid dat het de mensen brengt, s’avonds al de nieuwe ervaringen van de mensen horen

  Neem ik zeker mee in mijn valies: een zwempak

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: Madeira, heb al veel verhalen gehoord over de prachtige canyons

  Mijn favoriete zomeranekdote: Een salto van een brug proberen en keihard op je gezicht landen

  3 Italiaanse woorden die je zeker moet kennen: Grazie, Buongiorno, gustoso

  Waarom zou je meegaan op X-Adventure vakantie? De geweldige sfeer, de gezellige avonden rond het kampvuur en de blije gezichten

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Geen idee, het zat er al van kleins af aan in, van zodra ik kon lopen zat ik al in bomen te klimmen.. en dat is nooit meer gestopt ;)

 • Fleur

  Fleur

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: De hechte vriendschappen die je maakt. De lach dag je elke dag op de gasten hun gezicht ziet na een canyon is heel leuk om te zien. Wanneer ik aan het buffet sta hou ik ervan om een babbeltje met de gasten te doen om het zo over hun canyon ervaring te hebben!

  Eerste canyoning ervaring: Machtig!

  Favoriete canyon: Forcos, deze canyon was een van de eerste die ik deed en ik voelde mij net in een sprookje. Super mooie natuur waar ik ten volle van genot.

  Hoe ben je begonnen met canyoning? Ik ben altijd al avontuurlijk ingesteld. Deed vaak vakanties waarbij de activiteit canyoning op het programma stond. Sinds mijn eerste canyon was ik verkocht door de prachtige natuur en het avontuurlijke element!

  Vergeet ik zeker niet mee te nemen: Wegwerpcamera om alle mooie momenten vast te leggen.

  Waarom oefen je jouw functie graag uit? De vriendelijkheid en dankbaarheid die je ervan terugkrijgt.

  Bucketlist-bestemming bovenaan mijn lijstje: Jordanië, de prachtige natuur en canyons die er zijn.

  Zwembad of rivier? Rivier, 100%!!

  Vanwaar je liefde voor buitensport? De natuur geeft mij een gevoel van rust en tegelijk vind ik er mijn uitdaging in.

  Waarom kom je telkens terug bij het X-team? De vriendschappen en gezelligheid die er heerst.

 • Lennert

  Lennert

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: De hechte groep van het X-team dat echt als een familie aanvoelt. Verder elke dag onze gasten een superfijne ervaring en vakantie bieden die ze nooit meer zullen vergeten is 1 van de mooiste dingen dat er bestaat!

  Eerste canyoning ervaring: Superaangenaam en overweldigend door de prachtige natuur en de daaraan gekoppelde avontuurlijke rappels, sprongen en glijbanen

  Favoriete canyon: CONSUSA! Door de verscheidenheid aan mooie en unieke rappels. En de ERISTE IV gewoon omdat hij prachtig is! Moeilijke keuze... :))

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Ik ben altijd heel avontuurlijk geweest en had in Google "avontuurlijke reizen" ingetypt en ben als deelnemer in 2018 meegegaan met X en sindsdien nooit meer weg gegaan.. :)

  Waarom ik mijn functie graag uitoefen: Zelf ben ik all-rounder dus breng ik vaak de mensen naar de activiteiten. Ik merk bij elke activiteit het enthousiasme van onze gasten en dat vind ik alleen al heel leuk! Soms ga ik mee op een activiteit en geniet ik van de vibe. :)

  Wat vind ik het leukst aan deelnemers begeleiden? De positiviteit, de dankbaarheid van onze gasten en een once in a lifetime experience kunnen bieden als een sterk, samenhangend team!

  Neem ik zeker mee in mijn valies: Mijn Canyonzak, enthousiasme en mijn attributen voor in de "vuilen hoek"

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: Met mijn busje naar India reizen tot in Goa. Voor het grote avontuur en de enorm interessante cultuur.

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Het fysieke aspect en je gewoon kunnen bevinden in de prachtige natuur. Tegelijk geeft buitensport mij veel rust en vergeet ik al mijn zorgen als ik met buitensport bezig ben.

  Favoriete kampgerecht: Burgers op donderdag!

  Waarom keer je terug bij het X-team? Door de warme sfeer en de hechte groep van het X-team dat echt als een familie aan voelt. De leuke gezellige diepgaande gesprekken aan de bar 's avonds maken het eens zo fijn!


 • Linde

  Linde

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Leuke sfeer, gelijkgestemde mensen

  Eerste canyoning ervaring: Koud :p

  Favoriete canyon: Irues, niet heel spannend maar zo mooi!

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Via Artevelde Hogeschool en de Outdoor opleiding die zij geven

  Leukste activiteit om te begeleiden: Ik begeleid de canyons, het is meer begeleiden dan animeren. Mensen uit hun comfortzone halen en toch een fijne dag bezorgen.

  3 woorden die je zeker moet kennen in het Spaans: Zou ik ook graag weten... :)

  Wat vind je het leukst aan X-Adventure? De Collega's

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: Nieuw-Zeeland, voor de outdoor sporten

  Zwembad of rivier? Rivier!

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Meegekregen van de ouders

  Waarom keer je terug bij het X-team? Fijne job in de bergen

 • Dieter

  Dieter

  Aantal zomers bij X-Adventure: Vijf and counting...

  Eerste canyoning ervaring: Ik moest de bange deelnemer spelen tijdens de eindtest van toekomstige hoofdgidsen

  Favoriete canyon: Ze zijn allemaal uniek

  Waarom ben je begonnen met canyoning? De volgende stap na klimmen

  Wat vind je het leukst aan onze reizen? De familiale laid-back sfeer

  Leukste activiteit om te begeleiden: De via ferrata in Italie omdat we erna naar een gelateria gaan

  Wat gaat er zeker mee in je valies? Mijn kostuum

  Bestemming bovenaan mijn lijstje: De wereld rond met mijn bus

  Mijn favoriete zomeranekdote: Ik was ooit verkleed als Barbie's Malibu dreamhouse

  3 woorden in het Spaans of Italiaans die je zeker moet kennen:

  Un chuletón, y para finalizar una tarta de galleta y chocolate Un cono alla vaniglia e stracciatella

  Zwembad of rivier: Rivier

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Pure en natuurlijke vorm van sporten

  Waarom keer je graag terug bij het X-team? Nieuwe functie, nieuwe locatie, gewoon de beste manier om een zomer te spenderen

 • Simon

  Simon

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: leuke sfeer, vrienden voor het leven!

  Eerste canyoning ervaring: Grenzen verleggen in een prachtige omgeving

  Favoriete canyon: Barranco del Caldarés, rapellen door het water in het hooggebergte

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Ik ging eerst mee als reiziger bij X-Adventure

  Neem ik zeker mee in mijn valies: hangmat en véél zonnecrème

  Zwembad of rivier? Rivier

  Mijn favoriete kampgerecht: Paëlla

  Vanwaar je liefde voor buitensport? I guess you are born with it

 • Stan

  Stan

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Fantastische sfeer onder collegas op nummer 1, toplocatie op 2 en de feestjes op 3

  Eerste canyoning ervaring: Het begin van het grootste avontuur van mijn leven.

  Favoriete canyon: Consusa - Consusa - Consusa!

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Tijdens mijn opleiding LO bij Hogeschool Gent ging ik op buitensportstage naar Spanje... Ik ben er niet meer weggegaan :)

  Waarom ik graag mensen begeleid: Op het einde van de dag lachende gezichten zien

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Vooral niet teveel kleren!

  De 3 woorden in het Spaans die ik nooit meer vergeet: Una charra por favor

  Zwembad of rivier? Vuilen hoek :)

  Mijn favoriete zomeranekdote: De Consusa 2 keer na elkaar mogen doen - vraag maar achter het verhaal ;-)

  Vanwaar je liefde voor buitensport? Het buiten-zijn is dé grootste troef

 • Peter

  Peter

  Aantal zomers bij X-Adventure: Dertien!

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Leuke ambiance, chille sfeer, zotte feestjes, werken met vakantiegevoel

  Eerste canyoning ervaring: Awesome

  Favoriete canyon: Barrosa, Korte in -en uitstap, leuke sprongen vette glijbaan, afwisselend, kort en krachtig en achteraf nog tijd voor een terrasje

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Via Thomas Roozen, toenmalige collega bij LPM

  Wat vind je de leukste activiteit? Ontbijt en diner, drankspelletjes aan deze bar, chillen aan de rivier, danske placeren in de Vuilen Hoek

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Mijn X-Team t-shirts

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? Snowboarden in Alaska

  De 3 woorden in het Spaans die ik nooit meer vergeet: Hola, Qué tal?

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor koken? Gaat goed samen met de liefde voor eten


 • Sarah M.

  Sarah M.

  Aantal zomers bij X-Adventure: Vier!

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Altijd vakantiesfeer

  Favoriete canyon: Sorossal, eindigt boven aan een 80m hoge rotswand en je komt beneden via 2 grote rappels van 40m

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Ik zocht een leuke vakantie voor onze familie maar jammer genoeg paste het niet in onze planning dat jaar. Een beetje later zag ik een advertentiebericht op mijn facebook van X-adventure: "Animatoren gezocht". Uiteraard heb ik me onmiddellijk doorgegeven! Waar die AI-systemen met hun "persoonlijke reclame" al niet goed voor zijn...

  Wat vind je de leukste activiteit? Canyoning, omdat dat voor velen een heel spannende en leuke ervaring is

  Wat vind je het leukste aan begeleiden? Iedereen is op vakantie en komt met veel goesting naar elke activiteit.

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? Ijsland, voor de wondermooie natuur

  Favoriete zomeranekdote: Ik ben er eens in geslaagd om gedurende de hele zomervakantie niet in mijn bed te slapen. Een hele zomer in tenten en af en toe eens een vakantiehuisje. Nochtans zeker 3 weken thuis geweest.

  Wat vind je het leukst aan de X-Adventure vakanties? Toffe sfeer, mooie locatie en een hoop verschillende activiteiten, geen tijd om je te vervelen.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Elke keer weer versteld staan van wat de natuur allemaal teweeg kan brengen en hoe adembenemend mooi de natuur kan zijn.

  Waarom keer je telkens terug naar het X-Team? Hoe cool is het om te werken in een fantastisch berglandschap, de hele dag door zotte activiteiten te doen, elke week weer nieuwe leuke groepen de leukste week van hun vakantie te bezorgen? Ik kan me geen betere 'vakantiejob' inbeelden.

  Wat maakt het animeren van de kids op de Family-Adventure reizen zo leuk? Het zalig om er mee voor te zorgen dat de kids elkaar vanaf het begin leren kennen en dan te zien dat ze zo'n goeie vrienden gemaakt hebben dat ze erna nog vaker willen afspreken.


 • Ortwin

  Ortwin

  Aantal zomers bij X-Adventure: Drie

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Avonturiers united!

  Eerste canyoning ervaring: vet!

  Hoe ben je begonnen met canyoning? Ooit op vakantie in Frankrijk een tour gedaan en jaren later mensen van X leren kennen.

  Wat vind je de leukste activiteit om te begeleiden? Zeker canyoning, al is in Italië af en toe kajakken, via ferrata of klimmen ook wel heel plezant

  Waarom begeleid je graag de activiteiten? Het klein kind uithangen, zogezegd om de deelnemers te entertainen. Blije deelnemers horen daar ook zeker bij :)

  Hoe ben je begonnen bij het X-team? Het enthousiasme van Arjen

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Speaker, ondanks de prachtige bergen en hun rust kan ik moeilijk zonder muziek

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? Madeira, door foto's van collega's

  De 3 woorden in het Italiaans die je zeker moet kennen: Doppio per favore

  Wat vind je het leukst aan de X-Adventure vakanties? Toffe sfeer, mooie locatie en een hoop verschillende activiteiten, geen tijd om je te vervelen.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Kan niet tegen hallogeenlampen en slechte akoestiek ;)

  Favoriete kampgerecht: Paëlla

  Waarom keer je telkens terug naar het X-Team? Mountains keep calling


 • Charlotte

  Charlotte

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: gezellige sfeer, plezier gegarandeerd, een hoop outdoor-freaks bijeen

  Eerste canyoning ervaring: Verslavend! Prachtige natuur, uitdagend en een gezonde dosis adrenaline: perfecte combo!

  Favoriete canyon: Le Ruzand - de perfecte combinatie: glijbaantjes, sprongen en een machtige 150m rappel die start met een prachtig uitzicht.

  Wat vind je de leukste activiteit om te begeleiden? Meegaan in de canyons staat op nummer 1. Met een groep mee de canyons ingaan en hun enthousiaste reacties zien wanneer ze toch die ene sprong of rappel gedurfd hebben, vind ik super!

  Wat vind je het leukst aan de X-Adventure reizen? Toffe sfeer, mooie locatie en een hoop verschillende activiteiten, geen tijd om je te vervelen.

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Mijn loopschoenen: niets boven ochtendloopjes in de bergen

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? Nepal, de Annapurna en Everest Basecamp trek

  Favoriete zomeranekdote: Er was eens een dwaze bende die een rugzak vergat boven aan een rappel... Dan maar de Consusa 2x na elkaar!

  Wat vind je het leukst aan de X-Adventure vakanties? Toffe sfeer, mooie locatie en een hoop verschillende activiteiten, geen tijd om je te vervelen.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Die werd er met de paplepel ingegoten. Elk jaar gingen we naar de bergen met het gezin. Als baby de rugzak in, mee trekken door de bergen en eens ik wat ouder werd, was de liefde voor buitensport dan ook niet ver te zoeken.

  Favoriete kampgerecht: Wraps


 • Bouke

  Bouke

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Betrokken zijn bij een leuk team en samen iets moois maken in een prachtige omgeving. En daarna dan samen een biertje drinken ;)

  Eerste canyoning ervaring: Betoverend!

  Hoe ben je begonnen met canyoning? Ik canyon eigenlijk niet zo veel maar klimmen daarentegen doe ik het liefst iedere dag! En aangezien in veel klimgebieden ook canyons zijn, spring ik wel eens met iemand mee de canyon in.

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Wat geheime kruiden voor het eten, mijn klimmateriaal, handstand plankje, korte broek... en mijn hondje Limo natuurlijk!!!

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? De top van de Monte Perdido

  De 3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: Guay = vet/gaaf/cool, Vale = oké (uitspreken "ballé"), Lavavajillas = afwasmachine (uitspreken "lababagías")

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Omdat buiten sporten leuker is dan binnen... En natuurlijk omdat je dan lekker veel op vakantie gaat.

  Favoriete kampgerecht: Ooh, Da's een moeilijke. Ik zou zeggen of de biefstuk op de bbq of de vegetarische groeten taart van broccoli, brie en cashewnoten.

  Hoe ben je bij het X-Team terecht gekomen? Na de covid pandemie lag op werkvlak even alles open. Ik besloot toen dat leuk werk vinden mijn belangrijkste criterium ging zijn bij het zoeken naar een nieuwe job.

  Waarom keer je telkens terug naar het X-team? Vanwege de goede sfeer en de mooie omgeving

  Van waar komt je liefde voor koken? Het is geweldig om met niks te beginnen en te eindigen met een mooi buffet en blije gasten.


 • Vince

  Vince

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Een team van vrienden/collega's die elke zomer proberen de beste zomer te maken. In de canyon en daarbuiten!

  Eerste canyoning ervaring: Een speelcanyon in Nicaragua, een prachtige locatie met prachtige en leuke sprongen.

  Favoriete canyon? La Larri! Een prachtige canyon gelegen op het einde van de vallei van Pineta, vanaf de parking enkele uren naar boven stappen om dan te genieten van stevige rappels, veel water en mooie uitzichten. Een totaalpakket van wat ik zo fijn vind aan canyoning: samen een hele dag op avontuur, diep in de bergen en 's avonds een cool verhaal om te vertellen aan de bar!

  Hoe ben je begonnen met canyoning? Via mijn leerkrachten opleiding van Artevelde kon ik deelnemen aan een opleiding canyoning, met een liefde voor buitensport op het water en in de hoogte was deze keuze heel gemakkelijk gemaakt!

  Wat vind je leuk aan canyons begeleiden? Mensen meenemen op avontuur, hun tonen wat de natuur heeft gecreëerd en met deze natuur een topdag samen beleven!

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? 1 warme jas, want in de bergen kan het 's avonds toch wel wat afkoelen... Die fout maak ik niet opniew

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? Nieuw-Zeeland staat bovenaan, want daarvoor liggen de plannen op tafel!

  De 3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: No hablo Espagnol

  Wat maakt een X-Adventure vakantie hoe het is? Alles! Iedereen wilt er een goede tijd beleven en daar doet echt iedereen zijn best voor! Het X-team EN de mensen die op vakantie komen.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Het is buiten en het is sport, veel meer moet ik niet zeggen

  Favoriete kampgerecht: de dessertjes

  Waarom keer je telkens terug naar het X-team? Het X-team en de canyons. Omdat we op seizoen met het team zoveel fijne herinneringen maken, top canyons samen doen.


 • Toon

  Toon

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: de sfeer

  Eerste canyoning ervaring: geweldig!

  Favoriete canyon? Barossa: Kort, krachtig en je hebt àlles wat een canyon nodig heeft

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Niet teveel

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje?

  De 3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen:

  Wat vind je het leukst aan een X-Adventure vakantie? De feestjes en het werken in Pineta

  Zwembad of rivier? Beide

  Van waar komt je liefde voor koken? Om mensen gelukkig te maken

  Favoriete kampgerecht: BBQ


 • Liessa

  Liessa

  Aantal zomers bij X-Adventure: Drie

  Waarom vind jij het leuk om deel uit te maken van het X-team? Ik vind het geweldig om deelnemers mee te nemen in de prachtige natuur en ze een ongelooflijke ervaring te bezorgen door mijn passie voor de sport te laten uitstralen!

  Eerste canyoning ervaring: Mijn eerste canyonervaring was in 2015 op een random tripje door Vietnam en mijn roommate wou graag een canyon activiteit doen. Ik had hier nog nooit van gehoord en ben gewoon gevolgd. Toen had ik nooit gedacht dat het iets voor mij zou zijn, maar kijk, een paar jaar later kreeg ik de kans om het for real te proberen en sindsdien ben ik verkocht.

  Favoriete canyon? Gorgol, die is prachtig en kort, kan je drie keer op een dag doen!

  Hoe ben je bij het X-team terecht gekomen? Door in Zweden bij Explore the North te werken en daar veel mensen van de X crew tegen te komen.

  Waarom begeleid jij graag mensen? Omdat ik ze mee kan nemen naar plekken waar ze zelf nooit zouden komen en ze de pracht van onze natuur kan tonen.

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Oordoppen en fluo kledij

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? Nieuw-Zeeland vanwege de bergen voor canyoning en klimmen

  Favoriete zomeranekdote: Toen we in juni 2022 de kayaks gingen schoon spuiten in Morillo de Tou, kwamen we plots Wim Hof tegen. Die hield daar toen een workshop en bleek ook van canyoning te houden. Vriendelijke mens!

  Wat vind je het leukst aan een X-Adventure vakantie? Altijd sfeer en gezelligheid!

  Zwembad of rivier? Rivier, heeft meer karakter en valt meer te beleven

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Er zijn zoveel mooie dingen en plaatsen te zien in de wereld, de variatie in de natuur blijft boeiend.

  Kook je graag? Ik ben helemaal geen keukenprinses, haha

 • Catherine

  Catherine

  Aantal zomers bij X-Adventure: Twee

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Vriendschap en avontuur

  Eerste canyoning ervaring: Ik ben meer een kajak-girl ;)

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Luchtmatras

  Welke bestemming staat bovenaan je verlanglijstje? De nieuwe reisbestemming van Family-Adventure aan het meer

  Favoriete zomeranekdote: De wandeling naar de warmwaterbron is echt de moeite. Je kan daar zwemmen dus neem zekerhanddoek mee en maak er een leuke daguitstap van!

  De 3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen:

  Wat vind je het leukst aan een X-Adventure vakantie? De leuke avonden aan de bar met de deelnemers! De verhalen en de nieuwe ervaringen die je hier mag aanhoren.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Waarom keer je terug naar het X-team? Ik mis het nu al

  Van waar komt je liefde voor koken? Ik eet graag lekker :)

 • Joris

  Joris

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Avontuur en om is ne keer zot te doen en de adrenaline te voelen

  Wat vind je het leukste om te begeleiden? Watergames, altijd leuk met warm weer en zorgt altijd voor sfeer

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Zwembroek, bergschoenen en uiteraard een zonnebril als het zonnetje schijnt

  Waarom ben je graag animator? Je ziet dat de kinderen van families elkaar opzoeken en een team gaan vormen. Kinderen leren mekaar kennen. Zo is het toffer om aan canyoning te doen

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Gevoel van vrijheid

  Favoriete kampgerecht: BBQ

 • Jo

  Jo

  Aantal zomers bij X-Adventure: Vier

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: De sport, het begeleiden van mensen in een prachtige activiteit, de zomerse sfeer, de schitterende teamleden.

  Eerste canyoning ervaring: Pakweg 30 jaar geleden, een mooie ontdekking

  Favoriete canyon: Cebollar. Spannend einde (120m rappel)

  Hoe ben je bij het X-team terecht gekomen? Via een flyer op de outdoorfair.

  Wat vind je het leukst aan begeleiden? Ze iets nieuw laten ontdekken, hun grenzen laten verleggen.

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Camera en onderwaterbehuizing

  Welke bestemming staat er hoog op je lijstje? De wereld. Alles.

  Wat is je favoriete zomeranektdote? Telkens een ander antwoord geven op "is het nog ver?"

  Waarom keer je telkens terug? Ik moet van mijn mama

  Zwembad of rivier? Rivier

  Van waar komt je liefde voor buitensport? Uitdagingen. Natuur. Zelfredzaamheid.

  Favoriete kampgerecht: de kip curry voor op den boterham van Toon


 • Mante

  Mante

  Aantal zomers bij X-Adventure: Zeven

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: In de zomer zijn we een vriendengroep die samenleeft alsof we het nooit anders hebben gedaan en in de winter mogen we jaloers zijn op elkaars reizen door de hele wereld. Die we dan vanop de voorste rij mogen volgen via Instagram!

  Eerste canyoning ervaring: ADEMBENEMEND.

  Favoriete canyon: Sorrosal, niet moeten stappen naar of uit de canyon maar vooral een echt waterpretpark met verschillende sprongen, glijbanen en eindigen met 2 lange mooie rappels!

  Hoe ben je begonnen met bij het X-team? Via een stage met school, door een blessure die nogmaals moeten doen en dan gewoon blijven plakken... of was het omdat Dries aan mijn oren bleef zagen? ;-)

  Wat vind je het leukst aan begeleiden? De dankbaarheid en voldoening dat de mensen jou teruggeven. Wanneer zij genieten, geniet ik dubbel zo hard.

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Mijn poncho, om mij aan de kant van de weg om te kleden en om op het kamp gemakkelijk te gaan douchen.

  Bucketlist-bestemming: Bali, collega's van X werken daar en het ziet er daar meer dan de moeite uit!

  3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: Cerveza con limon

  Wat is je favoriete zomeranektdote? Te veel goeie momenten gehad om uit te moeten kiezen!

  Wat vind je zo geweldig aan een X-Adventure reis? De mensen die met een klein hartje starten aan de reis maar je steeds kan laten opbloeien naar mensen met een hart voor de buitensport.

  Waarom keer je telkens terug? De sfeer, natuur en mensen waardoor je omringd wordt.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Favoriete kampgerecht: Croqueskes met veel saus

  Waarom ben je je hart verloren aan buitensport? Telkens ontdek je nieuwe dingen, de natuur blijft verrassen hoe veel je er ook al bent geweest.

  Waarom keer je telkens terug naar het X-team? Het is niet werken maar gewoon een reis, beleving die je elk jaar opnieuw mag maken!

 • Michelle

  Michelle

  Aantal zomers bij X-Adventure: Drie

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: De sfeer, de mensen en de omgeving

  Eerste canyoning ervaring: Onvergetelijk.

  Favoriete canyon: Palomeras del Flumen, omwille van de natuur waarin de canyon ligt en het afwisselend karakter van de canyon.

  Hoe ben je begonnen met canyoning? Op familievakantie in de Ardèche. Nadien heb ik dankzij mijn studies LO-BR aan de Vives-hogeschool de kans gekregen om de opleidingen bij X-academy te kunnen volgen en vervolgens blijven plakken aangezien het zo leuk was.

  Wat vind je het leukst aan begeleiden? Hen laten kennismaken met de wondere wereld van de bergsport.

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Mijn canyoningmateriaal + X-teamkledij

  Bucketlist-bestemming: Canada

  3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: Hola, cerveza con limón & tapas

  Wat vind je zo geweldig aan een X-Adventure reis? De ontspannen en gemoedelijk sfeer

  Waarom keer je telkens terug? De sfeer, natuur en mensen waardoor je omringd wordt.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Favoriete kampgerecht: Wraps

  Waarom ben je je hart verloren aan buitensport? Kunnen genieten van onze wondermooie natuur tijdens het uitvoeren van mijn favoriete bezigheid, volgens mij bestaat er gewoon niets beter!

  Waarom keer je telkens terug naar het X-team? De sfeer, de mensen en de omgeving.

 • Nina

  Nina

  Aantal zomers bij X-Adventure: Eén

  Wat ik het leukst vind aan het X-team: Er is vooral een hele goeie groepsfeer. Iedereen staat heel positief in het leven en daar hou ik echt van. Het X-team inspireert me echt om volledig mezelf te zijn en om ten volste te genieten van het leven.

  Eerste canyoning ervaring: Heel spannend, maar vooral heel leuk!.

  Favoriete canyon: Weet ik eigenlijk niet, elke canyon is wel plezant :)

  Wat gaat er zeker mee in mijn reiskoffer? Bikini's! En een portie enthousiasme

  Bucketlist-bestemming: Een rondreis door Zuid-Amerika. Ik hou heel veel van de Spaanse cultuur (en natuur!). Daarbij studeer ik ook Spaans.

  3 woorden in het Spaans die je zeker moet kennen: Cervezas, guapo/a, bailar 💃🏽

  Wat vind je zo geweldig aan een X-Adventure reis? De mooie natuur, de leuke groepssfeer, de zonnige dagen, en de feestjes natuurlijk

  Waarom keer je telkens terug? De sfeer, natuur en mensen waardoor je omringd wordt.

  Zwembad of rivier? Rivier

  Favoriete kampgerecht: Paella

  Waarom ben je je hart verloren aan koken? Koken heb ik altijd wel graag gedaan, met een muziekje (en een klein dansje) erbij.

  Waarom keer je telkens terug naar het X-team? Ik ben zeker van plan om terug te komen, het is gewoon veel te plezant om dat niet te doen!

Onze nieuwsbrief