Kaart Small

Op de kaart

Outdoor paradijs in de Spaanse Pyreneeën

Ordesa Nationaal Park is hét mekka voor canyoneers. Je vindt hier zulk een concentratie en diversiteit aan canyons dat je blijvend op ontdekking kan. Bovendien staat er altijd water, goed voor gegarandeerd springplezier. Toch wordt je hier niet overspoeld door de massa toeristen voor wie het niveau van deze canyons nét een daginitiatie overstijgt. In alle rust kan je  onder onze deskundige begeleiding zelf onze verborgen parels verkennen.

Temperamentvol gebergte

Het nationaal park bevindt zich in het Noorden van de Pyreneeën en beschermt het grootste kalksteenmassief van Europa. Grillige rotsformaties, diep uitgesleten kloven, verborgen grotten en stoeierige watervallen vormen een natuurlijk speelterrein in een verbazend groen decor. Meer dan 1500 bloemensoorten en een verrassend rijke vogelpopulatie zorgen voor kleurrijk leven. Met z’n 3335 hoogtemeters is de ‘Verloren Berg’ (Monte Perdido) de derde grootste reus van de Pyreneeën. 

X-kamp in het hart van het avontuur

Het X-kamp in Escalona grenst aan de oostrand van het Nationaal Park. Eens op het kamp, zit je  middenin de natuur en het avontuur. Je loopt van het kamp als het ware recht de canyons in. De Añisclo kloof, van de grootste van Europa, loopt helemaal uit tot vlak aan de camping en brengt ons de Rio Bellos rivier die verfrissend langs de tentjes slingert. In dit natuurlijk zwembad kunnen onverzadigbare waterratten na de activiteiten steeds terecht.

Onze nieuwsbrief